ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ MONOHMEΡΟ Κυριακή 19/5
ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ!

-Ενήλικες: 22€
-Παιδιά έως 10 ετών: 17€

Πρόγραμμα:

Την Κυριακή 19/5, αναχωρούμε ΑΚΡΙΒΩΣ στις 6:45 από το κέντρο της Αθήνας, αρχές της τρίτης Σεπτέμβριου στην ομόνοια απέναντι από το hondos center και με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, Φτανουμε στην Παύλιανη Φθιώτιδας! Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στην είσοδο του Eθνικού Δρυμού της Oίτης και δίπλα στην Πυρά του Hρακλέους. Βρίσκεται μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.
Πρώτα θα συναντήσουμε τη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και ύστερα από 1-2 χλμ. την Άνω Παύλιανη. Και οι δύο γειτονιές μαζί έχουν μόνιμο πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων. Είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές.
M΄ ένα μοναδικό στην Eλλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Aσωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.
Η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω απο τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές.
Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής. Υστερα από είκοσι λεπτά πεζοπορίας υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό.
Αξίζει να σημειωθεί οτι στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι για το αισθητικό δάσος έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές.Ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για τα παιδιά Εδώ θα έχουμε παραμονή περίπου 2,5 με 3 ώρες!
Κατόπιν αναχωρούμε για την γραφική Αμφίκλεια. Εδώ θα έχουμε παραμονή περίπου 1,5 με 2 ώρες και μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Άρτου που είναι στην κεντρική πλατεία, προαιρετικά μπορούμε να γευματίσουμε σε μια από τις αρκετές ταβέρνες, σπεσιαλιτέ της περιοχής η προβατίνα στα κάρβουνα!!
Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας, και ξεκινάμε για επιστροφή στην Αθήνα μας, με ενδιάμεση στάση, και πάντα με πανέμορφες αναμνήσεις, και φυσικά γεμάτοι μαγικές εικόνες από το υπέροχο μονοήμερό μας!
_______________________________________________________

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2105201575, 2114230496 (καθημερινές, 9:00-16:00 & μέχρι εξαντλήσεως θέσεων)
Ή περάστε από τα γραφείo μας, Αγίου Κωνσταντίνου 6, 3ος Όροφος, Ομόνοια. (καθημερινές, 9:00-16:00)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ με τη κρατηση :
(ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR8401721260005126064316861
(ALPHA BANK) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR3901402600260002101062530

(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR9101101550000015568039463
Ονομ/μο λογαριασμού: Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος
(σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος +4€ βαραίνει τον καταθέτη)
*ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ (π.χ. «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗ»), Προς αποφυγήν λάθους.
*Τα ημερήσια εξοφλούνται με την κράτηση! (2 ήμερες πριν την αναχώρηση θα ενημερωθείτε με μήνυμα στο κινητό με τις πληροφορίες της αναχώρησης)
*5 μέρες πριν την αναχώρησή δεν γίνεται καμία ακύρωση δεκτή, οπότε η προκαταβολή ΔΕΝ επιστρέφεται, OYTE μεταφέρεται!
_____________________________________________________
Η τιμή περιλαμβάνει:
– Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
-ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
-ΦΠΑ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
-Οτι αναφέρεται ώς προαιρετικό.

Author