fbpx

Φύγαμε για ένα μοναδικό 2ήμερο!!! ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ!!!! 22 – 23/10

-Ενήλικες: 75€
-Μονόκλινο +25€
-Παιδιά εως 10 ετών μόνο 60€

Πρόγραμμα:

1η ημέρα, Σάββατο 22/10:
Το Σάββατο 22/10, αναχωρούμε νωρίς το πρωί από το κέντρο της Αθήνας. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φτάνουμε στο γραφικό Μεγάλο Χωριό! Η διαδρομή προς το Μεγάλο χωριό είναι γεμάτη εκπλήξεις. Πηγές με κρύο νερό αναβλύζουν από τη γη, γεφύρια με τεράστια πλατάνια εμφανίζονται στην επόμενη στροφή. Την ομορφιά του Μεγάλου Χωριού δεν θα μπορέσεις να τη χορτάσεις. Σχετική παραμονή για γεύμα σε μία από τις τοπικές ταβέρνες για κατσικάκι, αρνάκι, χοιρινό κοντοσούβλι, ή κόκορα με μακαρόνια κι αν θες πίτες με φύλλο χοντρό, ανοιγμένο με πλάστη στο χέρι. Αναχώρηση και άφιξη στο όμορφο ξενοδοχείο μας hotel elvetia (3*), μέσα στο κέντρο του Καρπενησίου! Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία, βόλτα και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ήμερα, Κυριακή, 23/10:
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Παύλιανη Φθιώτιδας! Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και δίπλα στην Πυρά του Ηρακλέους. Βρίσκεται μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.
Πρώτα θα συναντήσουμε τη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και ύστερα από 1-2 χλμ. την Άνω Παύλιανη. Και οι δύο γειτονιές μαζί έχουν μόνιμο πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων. Είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές.
M΄ ένα μοναδικό στην Ελλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Ασωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, όπου αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.
Η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές.
Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής. Ύστερα από είκοσι λεπτά πεζοπορίας υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, πάγκοι για Πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι για το αισθητικό δάσος έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές. Ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για τα παιδιά Εδώ θα έχουμε παραμονή περίπου 2,5 με 3 ώρες!
Κατόπιν αναχωρούμε για την γραφική Αμφίκλεια. Εδώ θα έχουμε παραμονή περίπου 1,5 με 2 ώρες και μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Άρτου που είναι στην κεντρική πλατεία, προαιρετικά μπορούμε να γευματίσουμε σε μια από τις αρκετές ταβέρνες, σπεσιαλιτέ της περιοχής η προβατίνα στα κάρβουνα!!
Αναχώρηση για Αθήνα και άφιξη νωρίς το βραδάκι με ενδιάμεσες στάσεις, και τις καλύτερες εντυπώσεις από μία πανέμορφη εκδρομή!
_______________________________________________________
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2105201575, 2114230496, 6987167337 (καθημερινές, 9:00-17:00 & μέχρι εξαντλήσεως θέσεων)
Ή περάστε από το γραφείο μας, Αγίου Κωνσταντίνου 6, 3ος Όροφος, Ομόνοια.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ με τη κρατηση :
(ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR8401721260005126064316861
(ALPHA BANK) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR3901402600260002101062530
(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR9101101550000015568039463
Ονομ/μο λογαριασμού: Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος
(σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος +4€ βαραίνει τον καταθέτη)
*ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ (π.χ. «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ»), Προς αποφυγήν λάθους.
*ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 60€ ανά άτομο, και εξόφληση 3 ημερες πριν την αναχώρησή μας!
*11 μέρες πριν την αναχώρησή δεν γίνεται καμία ακύρωση δεκτή, οπότε η προκαταβολή ΔΕΝ επιστρέφεται, OYTE μεταφέρεται!
_____________________________________________________
Η τιμή περιλαμβάνει:
-Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
-το πολυτελές ξενοδοχείο «hotel elvetia 3*» 3* ME ΠΡΩΙΝΟ σε μπουφέ!
(Δείτε το εδώ: https://elvetiahotel.gr/)
-Αρχηγός του γραφείου μας
-ΦΠΑ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
-Οτι αναφέρεται ώς προαιρετικό.
-είσοδοί σε μουσεία
-ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ του ΑΡΘ. 53 Ν 4389/2016 1,5€ το δωμάτιο την βραδιά