ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΙΚΡΗ ΕΛΒΕΤΙΑ:
ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ ΓΙΑ IΠΠΑΣΙΑ, ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ (ATV) ΚΑΙ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ στο ΚΤΗΜΑ ΝΥΜΦΕΣ!!! Κυριακή 12/4

-Ενήλικες 17€ ΤΟ άτομο!!!
-Παιδιά έως 10 ετών ΜΟΝΟ 12€

-Βόλτα με γουρούνα (20-30 λεπτά): 10€ (και με δύο επιβαίνοντες ίδια τιμή!)
-Ιππασία (15-20 λεπτά): 10€
-Τοξοβολία: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΙΠΠΑΣΙΑ, Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΔΩΡΟ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 5€!
*Όλα τα ανώτερο φυσικά είναι προαίρετικα και μπόρει να επιλέξει ότι θέλει ο καθένας!

Πρόγραμμα:

Tην Κυριακή 12/4 συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας στις 7:15 και αναχώρηση για Πελοπόννησο με στάση καθοδόν. Περνώντας από Ακράτα θα ανηφορίσουμε τις δασωμένες πλαγιές του Χελμού, τα Αροάνια Όρη, για να συναντήσουμε τη μαγευτική λίμνη Τσιβλού. Μια λίμνη με ασυνήθιστη ιστορία, ανάμεσα σε πυκνά δάση από πεύκα, έλατα και καστανιές και μικρά, παραδοσιακά χωριουδάκια, που δεν έχουν ξεχάσει τι θα πει «παράδοση»,Η ομορφιά της, παραμυθένια, η φήμη της, όλο και μεγαλύτερη και η ιστορία της, ασυνήθιστη: Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο όρος Χελμός του νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 800 μέτρα και δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός! Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά.
Αυτό το… ατύχημα, έκανε όλο και περισσότερους να συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάζουν την ομορφιά της, να χαλαρώσουν και να εκμεταλλευτούν τα δώρα της φύσης. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος, που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας και αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής.
Το καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη, την κάνει να μοιάζει με εικόνα από βιβλίο παραμυθιών: Μοιάζει με μια υδάτινη «όαση» ανάμεσα στα δάση από έλατα, πεύκα και πλατάνια που χαρακτηρίζουν την περιοχή. σχετικη παραμονη για βολτα και φωτογραφιες!
Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το κτήμα Νύμφες! Οι «Νύμφες» βρίσκονται μέσα σ’ένα καταπράσινο και κατάφυτο ελατόδασος σε υψόμετρο 1000μ και απόσταση 40 χιλιόμετρα από την Ακράτα ενώ το χωριό Ζαρούχλα απέχει μόλις 300 μέτρα. Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, πρωτοποριακές στο χώρο του ορεινού τουρισμού οι Νύμφες σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων άρχισαν να λειτουργούν το 2009 με σκοπό να υπηρετήσουν πιστά την βασική τους αρχή και φιλοσοφία: την απόλυτη εναρμόνιση της φιλοξενίας με το φυσικό περιβάλλον.
Δίπλα τους κυλάει ο ποταμός Κράθις που η παράδοση και μυθολογία μας μιλάει για τις Νύμφες του…
Θα κάνουμε προαιρετικά βόλτα με γουρούνα εναλλακτικά μπορουμε ιππασία η και τα δυο μέσα από πανέμορφες διαδρομές και μεσα στο υπέροχο δάσος και φυσικα μπορούμε να κάνουμε και τοξοβολία!
Στη συνέχεια θα αναχωρησουμε για την όμορφη ορεινή Ζαρούχλα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ορεινής Αχαΐας, διαθέτει αρκετά καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα και είναι περικυκλωμένη από έλατα, καστανιές και καρυδιές. Εδώ θα παραμείνουμε για βόλτα και γεύμα προαιρετικα.
Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, με γεμάτες μπαταρίες, γεμάτες φωτογραφικές μηχανές, και -είμαστε σίγουροι- όμορφα χαμόγελα από την εκδρομή μας!!!
_____________________________________________________
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2106640330, 2105201575 (μέχρι εξαντλήσεως θέσεων)
Ή περάστε από τα γραφείo μας, Αγίου Κωνσταντίνου 6, 3ος Όροφος, Ομόνοια.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ με την κρατηση :
260-002101-062530 (ALPHA BANK)
Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR3901402600260002101062530
Ονομ/μο λογαριασμού: Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος
*ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ (π.χ. «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΡΟΥΧΛΑ»), Προς αποφυγήν λάθους.
*ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10€ ανά άτομο, και εξόφληση μετά την αναχώρησή μας!
*4 μέρες πριν την αναχώρησή δεν γίνεται καμία ακύρωση δεκτή, οπότε η προκαταβολή ΔΕΝ επιστρέφεται, OYTE μεταφέρεται!
_____________________________________________________
Η τιμή περιλαμβάνει:
– Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
-ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
-ΦΠΑ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
-Οτι αναφέρεται ώς προαιρετικό.
-Οι δραστηριότητες στις Νύμφες, που είναι φυσικά και προαιρετικές (πληρώνονται απευθείας εκεί).
http://www.nymfeszarouxla.gr